0900-9203 (€ 0,45 pm)
0

The Dire Straits Experience (UK)

Former Dire Straits member Chris White and six world class musicians

Bestel kaarten

The Dire Straits Experience (UK)

Former Dire Straits member Chris White and six world class musicians.

De band doet met hun Europese tournee wederom Nederland aan, in 2017 speelden ze voor bomvolle zalen en nu zijn ze terug voor een exclusieve show.

Ze stonden in een uitverkocht Carré en gaven twee uitverkochte concerten in het beroemde Olympia theater Parijs. Het komende jaar toert The Dire Straits Experience weer over de hele wereld, van Helsinki, naar Praag, Parijs, Londen, Barcelona, Geneve, Canada, Australie én Azië.

Voor de enorme schare trouwe fans leek het einde van de wereld toen The Dire Straits in 1995 hun optredens staakten. Maar dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de razend populaire rockformatie meer levend dan ooit tevoren. 

De roep om songs uit het muzikaal universum dat The Dire Straits nalieten, is onverminderd groot, ook bij de jongere generaties. ‘The Dire Straits Experience’ geeft gehoor aan die roep. Dire Straits bandlid Chris White en zes wereldklasse muzikanten maken deel uit van de artiesten die de parels uit het oorspronkelijke repertoire ten gehore brengen. Sultans of swingMoney for nothing, Private investigations, the legend is alive!
 

The Dire Straits Experience weet de ongeëvenaarde muzikale klasse van The Dire Straits op uiterst authentieke manier te laten herleven. Zo meent Chris White dat bandlid Terence Reis de enige is die de vocale en instrumentale kwaliteiten van oud-Straits voorman Mark Knopfler kan evenaren. Dan ligt de lat hoog. De nieuwe formatie is sowieso een ijzersterke verzameling muzikaal talent. 

De leden van The Dire Straits Experience hebben formidabele muzikale records en werkten samen met grote namen als Paul McCartney, Eric Clapton, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner en Mike Oldfield. The DireStraitsExperience brengt de muziek opnieuw tot leven van een van de meest creatieve en unieke bands in de rockmuziek.
 

In de media
Vanaf de eerste noot die zijn lippen verlaat, vanaf de eerste streel van zijn vingers over de gitaarsnaren, weet je dat hij het onmogelijke doet. Terence Reis brengt de DireStraits helemaal terug.” 
 

Cultuurselect
Ondertussen was wel duidelijk dat dit een avond zou worden waarop er met de precisie van een Zwitsers uurwerk, met voelbaar speelplezier, intens en virtuoos gemusiceerd zou worden (…) The DireStraitsExperience staat als een huis.
 

Speeldata

november 2023

 1. do 9 november 2023 20:00
  de Basiliek, Veenendaal
  Bestel kaarten
 2. za 11 november 2023 20:45
  Vanzantenhal, Nieuw Vennep
  Classic Rock hits vóór en na de show
  Bestel kaarten