0900-9203 (€ 0,45 pm)
0

Requiem – Mozart

Krönungsmesse - Mozart | Exsuxltate Jubilate | Beleef Klassiek

Bestel kaarten

Beleef Mozarts Requiem en de Krönungsmesse met The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. Het concert wordt geopend met het feestelijke concertaria Exsultate Jubilate!

Exsultate Jubilate

Mozarts concertaria Exsultate Jubilate wordt vertolkt door sopraan Olga Zinovieva. Zij maakt furore op grote concertpodia en wordt geprezen vanwege haar enorme stemomvang met een bereik van twee octaven en unieke timbre. Met haar prachtige stem in combinatie met een elegante stijl en allure weet ze en groot publiek te raken. Al deze eigenschappen vormen de perfecte basis voor het uitvoeren van dit veeleisende repertoire van W.A. Mozart.

Mozarts Krönungsmesse
De Mis in C werd uitgevoerd op het kroningsfeest van de koning van Bohemen en kreeg de bijnaam 'Krönungsmesse'. De aartsbisschop bepaalde dat de mis niet langer dan 30 minuten mocht duren. Ondanks, of misschien wel juist dankzij deze beperking straalt de mis van vitaliteit en energie.

Finale: Mozarts Requiem
Het Requiem van Mozart werd door de film 'Amadeus' bekend bij het grote publiek en is misschien wel het meest indrukwekkende werk van deze jonggestorven componist. Het Requiem roept gevoelens van rouw, angst en verdriet op. Maar tegelijk ook hoop, licht en schoonheid.

Speeldata

mei 2024

 1. zo 19 mei 2024 14:15
  Het Concertgebouw, Amsterdam
  Meer info
 2. za 25 mei 2024 16:15
  Martinikerk, Groningen
  Bestel kaarten
 3. zo 26 mei 2024 16:15
  Stevenskerk, Nijmegen
  Bestel kaarten