0900-9203 (€ 0,45 pm)
0

United Ukrainian Ballet Company | Dancing in Defiance

Dancing in Defiance

Bestel kaarten

The United Ukrainian Ballet Company bestaat uit meer dan 60 gevluchte Oekraïense dansers die hun thuisland zijn ontvlucht na het uitbreken van de oorlog. Elke danser heeft zijn/haar eigen verhaal over hoe ze de veiligheid bereikten om zich bij het gezelschap aan te sluiten dat gevestigd is in Den Haag. The United Ukrainian Ballet Company is onderdeel van de United Ukrainian Ballet Foundation, dat in Nederland is opgericht door prima ballerina Igone de Jongh en Matthijs Bongertman (Senf Theaterpartners) om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden.

De company brengt, na het succesvolle Giselle, hun tweede voorstelling Dancing in Defiance. Een unieke triple bill met het werk van de meest toonaangevende choreografen van dit moment; Alexei Ratmansky (Wartime Elegy), Jiří Kylián (Falling Angels) en Sol Léon en Paul Lightfoot (Step Lightly).  

Drie voorstellingen die elk op hun eigen manier passen bij dit bijzondere gezelschap. Alexei Ratmansky’s Wartime Elegy is zijn persoonlijke antwoord op de oorlog en beleeft in Nederland zijn Europese première. De voorstellingen van Kylián en Léon en Lightfoot zijn een gebaar vanuit de Nederlandse danswereld om het Oekraïense gezelschap van gevluchte dansers een warm welkom te heten.

Dancing in Defiance is een avondvullende beleving waarbij u vanuit uw theaterstoel geniet van wereldberoemde choreografieën gedanst door een uniek gezelschap bij elkaar gebracht door oorlog.

Speeldata

oktober 2023

 1. vr 6 oktober 2023 20:00 via theater
  Wilminktheater, Enschede
  Bestel kaarten
 2. za 7 oktober 2023 20:15 via theater
  Theater de Kampanje, Den Helder
  Bestel kaarten
 3. za 14 oktober 2023 20:00
  Stadsschouwburg Haarlem, Haarlem
  Bestel kaarten
 4. do 19 oktober 2023 20:15
  Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden
  Bestel kaarten

november 2023

 1. vr 10 november 2023 20:00
  Schouwburg Kunstmin, Dordrecht
  Bestel kaarten