0900-9203 (€ 0,45 pm)
0

Sail Den Helder 2023 Vaartocht Sail In

Op donderdag 29 juni start de 7de gecombineerde Sail Den Helder/ MarineDagen met het binnenhalen van de mooiste nationale & internationale Tall Ships. De grootse Tall Ships liggen voor anker op de rede van Texel en u kunt er bij zijn wanneer deze schepen anker opgaan om naar Den Helder te varen.

Wij hebben speciaal een schip vrijgehouden voor de enthousiaste particuliere opstapper die dit hele fenomeen vanaf het water wil aanschouwen. En wel op een van de mooiste authentieke Hollandse zeilschepen, de Stedemaeght. In totaliteit zijn er slechts 160 plaatsen beschikbaar.

 

Tijden
- Tussen 12.00 –12.30 uur wordt u verwacht op de kade bij de Stedemaeght. Uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangt u een mail met de juiste opstaplocatie.

- Rond 12.30 uur trossen los en verlaat u de haven van Den Helder om via het Marsdiep naar de Rede van Texel te varen. U vaart dan langs de grote voor anker liggende Tall Ships.

- Eén voor een halen de Tall Ships het anker op om richting Den Helder te varen. Afhankelijk van het weer zullen sommige zeilen bijzetten.

- Rond 13.00 uur is het tijd voor de vermaarde “Blauwe Hap” van de Marine, een overheerlijk Indisch buffet.

- Gedurende het hele arrangement kunt u vrij drinken van non-alcoholhoudende dranken (ook bier 0.0). Wilt u een biertje of een wijntje dan is dat tegen betaling verkrijgbaar aan boord.

- Rond 16.00 uur vaart de Stedemaeght de haven van Den Helder binnen. Wanneer het schip goed is afgemeerd is de vaartocht ten einde.

Om uw vaarplezier te vergroten hebben wij een digitaal nautisch boekje gemaakt waar alle schepen in staan vermeld. Van elk schip is een korte beschrijving vanaf de bouw tot en met nu.

Speeldata

juni 2023

  1. do 29 juni 2023 12:00
    Haven van Den Helder
    Bestel kaarten