0900-9203 (€ 0,45 pm)
0

Dutch Swing College Band – Rhythm is our Business

Een avond om niet te missen!

De Dutch Swing College Band, Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest brengt een avondvullend programma bestaande uit een selectie van muzikale hoogtepunten uit de geschiedenis van de traditionele jazz aangevuld met hits uit het meer dan 75-jarig repertoire van de DSCBand. Verfrissende arrangementen in de onmiskenbare Dutch Swing College sound worden gespeeld door een verjongd orkest, energiek als nooit tevoren.

De Dutch Swing College Band staat nog altijd borg voor professionele uitvoeringen van classic jazzmuziek op wereldniveau. Het swingende orkest, opgericht op 5 mei 1945, wordt met haar voorbeeldfunctie gezien als hét visitekaartje van de Nederlandse Jazz. De band heeft voorzichtig geschat meer dan 150 albums uitgebracht en gaat nog steeds jaarlijks wereldwijd op toernee. De bezetting is vanzelfsprekend door de jaren heen meermalen gewijzigd, waardoor de Dutch Swing College Band meer is dan een gewone groep musici. Het predicaat ‘instituut’ is hier meer van toepassing.

Als belangrijkste vertegenwoordiger van de Europese traditionele jazz brengt de Dutch Swing College Band met het programma Rhythm is our Business een ode aan het enorme oeuvre en de ontwikkeling van de jazzmuziek. In een theatrale setting neemt de Dutch Swing College Band het publiek mee naar de sfeer van de roerige jaren 20 en 30 van de vorige eeuw om het verhaal rond de classic jazz te vertellen. Met videobeelden geprojecteerd op decorstukken en een spectaculair lichtontwerp krijgt de muziek een extra betekenislaag in deze wervelende show.

Een avond om niet te missen!

Speeldata

Er zijn (nog) geen speeldata bekend.