0900-9203 (€ 0,45 pm)
0

Dutch Swing College Band - Jubileumconcert

Vier het 75-jarig bestaan!

Uitverkocht

De Dutch Swing College Band is een instituut. Een jazzinstituut dat inmiddels zijn 75-jarig jubileum viert. Een van de mooiste verhalen uit de rijke geschiedenis van de band is misschien toch wel van hun allereerste ‘officiële’ optreden. De Tweede Wereldoorlog was nog geen 24 uur afgelopen toen de band, toen nog in kwartetformatie, een spontaan bevrijdingsconcert gaf op het Haagse Valkenboschplein. De liefde voor jazz en in het bijzonder Dixieland, was bij oprichter Peter Schilperoort, Frans Vink, Tonny Nusser en Henny Frohwein zo groot dat ze ondanks het feit dat de Duitsers jazz hadden verboden al illegale ‘optredens’ gaven in Haagsche kelders en achterafkamertjes.

Maar dat was het begin. Wat volgde was 75 passie voor jazz, 40 studio en live albums, talloze buitenlandse tournees en optredens met jazz grootheden als Sidney Bechet, Neva Raphaello en meer recent Wouter Hamel.

Op zondag 8 mei 2022 viert de band al die oude hits, anekdotes, oud bandleden en samenwerkingen in een uniek jubileumconcert. Locatie: SS Rotterdam, het oude stoomschip van de Holland Amerika Lijn dat de sfeer van de jaren vijftig uitademt.  Het wordt een jazzconcert om niet te vergeten van het langst bestaande professionele jazzorkest ter wereld.

Speeldata

mei 2022

  1. zo 8 mei 2022 15:00
    ss Rotterdam, Rotterdam
    Uitverkocht