0900-9203 (€ 0,45 pm)
0

Wereldpremière theatervoorstelling ANNE is op 8 mei 2014

Wereldpremière theatervoorstelling ANNE is op 8 mei 2014

Producent Imagine Nation maakt vandaag bekend dat de wereldpremière van ANNE zal plaatsvinden op donderdag 8 mei 2014. Vanwege de ontwikkeling van een nieuw decorsysteem is de eerste voorstelling verschoven naar donderdag 1 mei 2014, circa twee weken later dan voorzien.

ANNE is een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank, gebaseerd op de complete versie van haar dagboeken en de archieven van de familie Frank. De theatervoorstelling omvat een langere periode dan haar beroemde dagboek beschrijft. De kijker ziet Anne’s leven ook vóór de onderduikperiode en gaat verder dan de bekende ‘klop op de deur’, de deportatie uit Het Achterhuis.

Producent Robin de Levita: ‘Een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank brengt een grote verantwoordelijk met zich mee. De vorm die we kiezen staat in dienst van het overbrengen van het verhaal op de kijker. Samen met Theu Boermans en het team hebben
we daarvoor een compleet nieuw theatersysteem uitgedacht. De constructie en oplevering daarvan vergen nu iets meer tijd dan ik had gehoopt.’

Reeds gekochte kaarten
Bezoekers die een kaartje hebben gekocht voor de periode in april, zijn inmiddels gecontacteerd en krijgen een kaartje voor een datum naar keuze.

Initiatief van het Anne Frank Fonds in Basel.
ANNE is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter op initiatief van het, door Otto Frank opgerichte, Anne Frank Fonds Basel. Het project wordt gerealiseerd door Imagine Nation, het internationale mediabedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita. De theatervoorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met het Nationale Toneel. Theu Boermans heeft het artistiek leiderschap vanuit zijn functie als creatief directeur van het Nationale Toneel.