0900-9203 (€ 0,45 pm)
0

JLI prijs

prijs voor jonge Haagse culturele ondernemers

 

Haagse theaters lanceren Jacques Senf Prijs  
 
Er komt een Jacques Senf Prijs voor jonge Haagse cultureel ondernemers. Dat maakte Zuiderstrandtheater-directeur Henk Scholten zaterdagavond namens zes Haagse theaters bekend voor aanvang van de voorstelling Pioniers van de Haagse Popmuziek. 
 
Het Zuiderstrandtheater organiseerde de avond ter ere van de zelf ook aanwezige Jacques Senf die vijftig jaar geleden in Scheveningen Club 192 opende, een van de eerste beatclubs in Nederland. Senf was in die tijd ook manager van de Golden Earrings (toen nog met s). In de jaren daarna groeide Jacques Senf met zijn eigen bedrijf uit tot de grootste impresario van Nederland op het gebied van theater, muziek en amusement. In Den Haag boekte hij voorstellingen voor bijna alle theaters. Zo was hij nauw betrokken bij de comebacks van Paul van Vliet en Mini & Maxi. 
 
Vanwege de grote verdienste van Jacques Senf voor de podiumkunsten in Den Haag hebben het Circustheater, Diligentia/Pepijn, Koninklijke Schouwburg, Nationale Toneel, Theater aan het Spui en Zuiderstrandtheater besloten een Jacques Senf Prijs in het leven te roepen. De prijs is bedoeld voor 'een jonge Haagse cultureel ondernemer die op eigen(zinnige) wijze bijdraagt aan de promotie, productie en/of distributie van podiumkunst', zo heet het officieel. De prijs zal voor het eerst worden uitgereikt in september 2016. 

Haagse theaters lanceren Jacques Senf Prijs   

 

Er komt een Jacques Senf Prijs voor jonge Haagse cultureel ondernemers. Dat maakte Zuiderstrandtheater-directeur Henk Scholten zaterdagavond namens zes Haagse theaters bekend voor aanvang van de voorstelling Pioniers van de Haagse Popmuziek.  Het Zuiderstrandtheater organiseerde de avond ter ere van de zelf ook aanwezige Jacques Senf die vijftig jaar geleden in Scheveningen Club 192 opende, een van de eerste beatclubs in Nederland. Senf was in die tijd ook manager van de Golden Earrings (toen nog met s). In de jaren daarna groeide Jacques Senf met zijn eigen bedrijf uit tot de grootste impresario van Nederland op het gebied van theater, muziek en amusement. In Den Haag boekte hij voorstellingen voor bijna alle theaters. Zo was hij nauw betrokken bij de comebacks van Paul van Vliet en Mini & Maxi.  Vanwege de grote verdienste van Jacques Senf voor de podiumkunsten in Den Haag hebben het Circustheater, Diligentia/Pepijn, Koninklijke Schouwburg, Nationale Toneel, Theater aan het Spui en Zuiderstrandtheater besloten een Jacques Senf Prijs in het leven te roepen. De prijs is bedoeld voor 'een jonge Haagse cultureel ondernemer die op eigen(zinnige) wijze bijdraagt aan de promotie, productie en/of distributie van podiumkunst', zo heet het officieel. De prijs zal voor het eerst worden uitgereikt in september 2016.