0900-9203 (€ 0,45 pm)
0

Bekijk hier alle updates rondom het Coronavirus

Hieronder vind je alle updates en informatie rondom de NTK en het Coronavirus. Ook vind je hier alle verstuurde e-mails terug die de afgelopen periode naar de kaartkopers zijn verzonden. Op deze manier kun je de mails teruglezen. Let op; alleen de verzonden mails van de afgelopen 3 maanden zijn hier terug te lezen. 

Je kunt op deze pagina zoeken op een artiest of locatie door de functie CTRL+F te gebruiken. In het veld kun je dan het betreffende zoekwoord plaatsen. Zo word je direct naar de juiste informatie gestuurd.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons dagelijks tussen 10:00 uur en 20:00 uur telefonisch bereiken via 0900 - 9203.  Wij zullen daar zo spoedig mogelijk op reageren.Update 14-1-2022 19:00: Maatregelen voor de culturele sector worden verlengd tot en met 25 januari
Vanavond is in de persconferentie bekend gemaakt dat de maatregelen voor de culturele sector worden verlengd tot in ieder geval dinsdag 25 januari. Iedereen die kaarten heeft voor een voorstelling tussen zaterdag 15 januari en dinsdag 25 januari heeft bericht hierover ontvangen.

Voor alle voorstellingen wordt gekeken of deze verplaatst kunnen worden. Zodra wij meer weten over jouw voorstelling dan word je daar uiteraard over geïnformeerd!

 

 

Update 10-1-2022: Vrijdag 14 januari persconferentie

Op 14 januari kijkt het kabinet hoe het gaat en of de huidige lockdown verlengd wordt.  Op dit moment moeten de theaters tot 14 januari de deuren gesloten houden.

 

 

Aangepaste openingstijden Nationale Theaterkassa:

Wij zijn dit jaar op 1e en 2e kerstdag gesloten en dus telefonisch niet bereikbaar.

Op oudjaarsdag (31 december) zijn wij dit jaar tot 17:00 telefonisch bereikbaar, op nieuwjaarsdag (1 januari) zijn wij dit jaar telefonisch niet bereikbaar.

 

 

Update 18-12-2021: Harde lockdown, theaters moeten de deuren sluiten

Zojuist is in de persconferentie bekend gemaakt dat er tot en met 14 januari 2022 een harde lockdown geldt. Alle theaters moeten in deze periode helaas de deuren sluiten.

Indien mogelijk wordt de voorstelling verplaatst naar een ander moment, zodra wij meer weten over jouw voorstelling dan word je hier natuurlijk over geïnformeerd. Ook als er geen nieuwe datum komt, nemen wij contact met je op over de verdere afhandeling.

Ondanks alle beperkingen wensen we iedereen fijne feestdagen toe!

 

 

Update 14-12-2021: De huidige maatregelen worden verlengd

Zojuist is in de persconferentie bekend geworden dat de huidige maatregelen worden verlengd. Dat betekent dat alle theaters na 17:00 uur de deuren moeten sluiten. Dat zal ten minste gelden tot en met 14 januari 2022.

Heb je een kaartje voor een voorstelling? Dan nemen wij contact met je op zodra er meer bekend is over jouw voorstelling. Op dit moment kunnen wij je helaas niets anders melden dan bovenstaand bericht. Wij verzoeken je dan ook vriendelijk geen contact per telefoon of e-mail op te nemen over je reservering, dan kunnen wij onze tijd gebruiken om iedereen zo goed en zo snel mogelijk te informeren. 

De wachttijd zowel telefonisch als per mail is momenteel langer dan je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

 

 

 

Update 26-11-2021 20:16: Theaters sluiten na 17:00 uur

Zojuist is in de persconferentie bekend geworden dat vanaf 28 november 2021 alle theaters tussen 17:00 uur en 05:00 uur moeten sluiten. Dat zal ten minste gelden tot en met 18 december 2021.

Als je een kaartje hebt voor een voorstelling, dan nemen wij contact met je op zodra er meer bekend is hierover. Op dit moment kunnen wij je helaas niets anders melden dan bovenstaand bericht. Wij verzoeken je dan ook vriendelijk geen contact per telefoon of e-mail op te nemen over je reservering, dan kunnen wij onze tijd gebruiken om iedereen zo goed en zo snel mogelijk te informeren. 

Onze excuses voor het ongemak.

 

 

Update 15-1-2021: Vanavond persconferentie

Vanavond is er een nieuwe persconferentie over extra coronamaatregelen. Op dit moment kunnen wij je helaas nog niets melden over de voorstellingen van aankomende weken. Wij verzoeken je dan ook vriendelijk geen contact per telefoon of e-mail op te nemen over je reservering. Zodra wij meer weten over jouw voorstelling dan sturen wij een mail met meer informatie. 

 

Update 26-11-2021: Vanavond persconferentie

Vanavond is er een nieuwe persconferentie over extra coronamaatregelen. Op dit moment kunnen wij je helaas nog niets melden over de voorstellingen van aankomende weken. Wij verzoeken je dan ook vriendelijk geen contact per telefoon of e-mail op te nemen over je reservering. Zodra wij meer weten over jouw voorstelling dan sturen wij een mail met meer informatie. 

 


Update 23 november 2021: 1,5 meter niet verplicht in het theater

LET OP: vanaf 24 november is de 1,5 meter weer verplicht dit geldt echter NIET tijdens een bezoek aan het theater.

Op plekken waar het coronatoegangsbewijs wordt gevraagd, zoals in het theater is de 1,5 meter afstand houden niet verplicht. 

 

Update 12 november 2021: Theaters blijven open!
Goed nieuws! De theaters mogen open blijven, we zijn blij dat iedereen de komende tijd kan blijven genieten van mooie voorstellingen.

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen moeten de theaters wel de horeca om 20:00 sluiten, dit betekent dat er na dit tijdstip geen consumpties meer verkocht mogen worden.

Om het theater te bezoeken dient elke theaterbezoeker van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs te laten zien. Het coronatoegangsbewijs kun je krijgen als je 24 uur vóór de voorstelling negatief getest bent op het coronavirus via Testen voor Toegang, een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud hebt of vaccinatiebewijs hebt. Bij Pfizer, Moderna en Astra-Zeneca is het vaccinatiebewijs 2 weken na de laatste inenting geldig, bij Janssen is dit na 4 weken.

Op plekken waar het coronatoegangsbewijs wordt gevraagd, zoals in het theater is de 1,5 meter afstand houden niet verplicht. 

Je ontvangt minimaal 5 dagen voor aanvang van de voorstelling een e-mail met aanvullende informatie over jouw bezoek aan het theater!


 

Update 12 oktober 2021: coronatoegangsbewijs en annuleringen
Na een lange tijd waarin het niet mogelijk was om naar het theater te gaan, zijn we blij dat we weer met zijn allen kunnen genieten van mooie voorstellingen!

Wij houden ons aan de maatregelen van het kabinet en de adviezen vanuit het RIVM, dit betekent dat iedere theaterbezoeker van 13 jaar en ouder behalve een ticket voor de voorstelling ook een geldig coronatoegangsbewijs mee moet nemen.

Uiteraard hebben wij begrip voor ieders standpunt omtrent de huidige coronamaatregelen, en begrijpen dat je hierdoor een voorstelling wellicht niet kunt of wil bezoeken. Je mag hierover altijd contact met ons opnemen.

De annuleringsverzoeken worden individueel afgehandeld, en afhankelijk van de afspraken die met het theater en de producent zijn gemaakt wordt er gezocht naar een passende oplossing. In het geval van een annulering krijg je een Nationale Theaterkassa flexticket, zodat je op een later moment alsnog kan genieten van een mooie voorstelling. 

Voor vragen omtrent annuleringen kan je mailen naar klantenservice@ntk.nl Update 27 augustus 2021: Vaccinatiebewijs en testenvoortoegang
Vanaf september dient iedere theaterbezoeker van 13 jaar en ouder behalve een ticket voor de voorstelling ook een geldig coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) ter controle mee te nemen. Wij volgen hierin de coronarichtlijnen van het RIVM en de richtlijnen van het kabinet voor culturele instellingen.

Het coronatoegangsbewijs kun je krijgen als je 24 uur vóór de voorstelling negatief getest bent op het coronavirus via Testen voor Toegang, een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud hebt of vaccinatiebewijs hebt. Bij Pfizer, Moderna en Astra-Zeneca is het  vaccinatiebewijs 2 weken na de laatste inenting geldig, bij Janssen is dit na 4 weken.

Jouw coronatoegangsbewijs laat je via je QR-code in de CoronaCheck-app zien bij het betreden van het theater. De CoronaCheck-app kan je gratis downloaden in jouw appstore. 

>> Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

>> Uitleg over de werking van de CoronaCheck-app

>> Direct een afspraak maken om je te laten testen
 

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs anders dan een QR code via coronacheck.nl is geen geldig coronatoegangsbewijs. Heb je geen smartphone? Neem dan een geprint coronatoegangsbewijs mee.
Update 30 juni 2021:


Helaas hebben wij van de Amerikaanse producent te horen gekregen dat L.O.L. Surprise! Live niet door gaat. De kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van L.O.L. Surprise! Live.


 

 


Update 16 juni 2021:


Er is een nieuwe datum bekend voor Tineke Schouten in het Gooiland Theater.

De kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Tineke Schouten in het Gooiland Theater.
Helaas is er zojuist gebleken dat er geen mogelijkheid is gevonden om de concerten van BOEF in het SCALA Theater in te halen. De kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van BOEF in het SCALA Theater.
 

Update 14 juni 2021:


Helaas is er zojuist gebleken dat er geen mogelijkheid is gevonden om het concert van Rolf Sanchez in het SCALA Theater in te halen. De kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Rolf Sanchez in het SCALA Theater.Update 10 juni 2021:


De shows van Tineke Schouten van zaterdag 19 juni 2021 in het Gooiland Theater worden verplaatst. Een nieuwe datum volgt nog. De kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Tineke Schouten in het Gooiland Theater. 

Update 9 juni 2021:


Er zijn nieuwe data bekend van de Edwin Evers Band in het Openluchttheater Cabrio in Soest en Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. De kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van de Edwin Evers Band in Soest op vrijdag.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van de Edwin Evers Band in Soest op zaterdag.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van de Edwin Evers Band in Nijmegen.De shows van L.O.L. Surpris in het RAI Theater en het World Forum Theater van 11 uur worden verplaatst naar 17 uur. Dit in verband met een langere opbouwtijd die er nodig is. De kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van L.O.L. Suprise in het RAI Theater.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van L.O.L. Suprise in het World Forum Theater.


 

Update 4 juni 2021:

De nieuwe datum voor Soy de Cuba in Theater Amsterdam is bekend! De kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Soy de Cuba in Theater Amsterdam. Deze is verplaatst naar vrijdag 8 april 2022.


 

Update 3 juni 2021:

De nieuwe data voor Nick & Simon in het SCALA Theater zijn bekend! De kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Nick & Simon van vrijdag 30 april 2021. Deze is verplaatst naar vrijdag 9 juli 2021.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Nick & Simon van zaterdag 1 mei 2021. Deze is verplaatst naar zaterdag 10 juli 2021.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Nick & Simon van zondag 2 mei 2021. Deze is verplaatst naar zondag 11 juli 2021.De nieuwe datum voor OG3NE in het SCALA Theater is bekend! De kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van OG3NE voor de voorstelling van 15:00 uur.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van OG3NE voor de voorstelling van 20:30 uur.Rob de Nijs en Stef Bos in het SCALA Theater zijn definitief geannuleerd. De kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Rob de Nijs in het SCALA Theater.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Stef Bos in het SCALA Theater.


 

Update 26 mei 2021:

De Nationale Taptoe in Rotterdam Ahoy wordt verplaatst naar 2022. De kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van de Nationale Taptoe in Rotterdam Ahoy.

 

Update 26 mei 2021:

Enkele shows in het SCALA Theater kunnen helaas niet ingehaald worden. Deze kaartkopers hebben hier zojuist een mail + SMS over ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Waylon in het SCALA Theater.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Tineke Schouten in het SCALA Theater.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Suzan & Freek in het SCALA Theater.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Glennis Grace in het SCALA Theater.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Buurman & Buurman in het SCALA Theater.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Kamphues & Doornbos in het SCALA Theater.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van HAEVN in het SCALA Theater.De voorstellingen van het Checkpoint Theater in het RAI Theater worden verplaatst naar december 2021. De kaartkopers hebben zojuist per mail en SMS meer informatie hierover ontvangen.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Checkpoint Theater in het RAI Theater van 6 juni 2021 om 13:00 uur. Let op; deze aanvangstijd wordt gewijzigd naar 19:30 uur.
 •  Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Checkpoint Theater in het RAI Theater van 6 juni 2021 om 16:00 uur. Deze aanvangstijd blijft ongewijzigd.

 

 

Update 25 mei 2021:

Het VOTOWN Festival dat plaats zou vinden op zaterdag 12 juni 2021 is geannuleerd. De kaartkopers hebben zojuist per mail en SMS meer informatie hierover ontvangen.
 

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van het VOTOWN Festival.  

Update 20 mei 2021:

Het Kerstconcert van Django Wagner in het AFAS Circustheater op maandag 6 december 2021 wordt verplaatst naar maandag 12 december 2022. De kaartkopers hebben zojuist per mail en SMS meer informatie hierover ontvangen.
 

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Django Wagner in het AFAS Circustheater Scheveningen.  

Update 18 mei 2021:

De Family Farm Run op Avonturenboerderij Molenwaard gaat helaas niet door. De kaartkopers hebben zojuist per mail en SMS meer informatie hierover ontvangen.
 

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van de Family Farm Run op zaterdag 10 juli 2021. 


Het optreden van The Melodies of Spring and Hope van het NPKA wordt verplaatst van vrijdag 28 mei 2021 naar zaterdag 19 juni 2021. De kaartkopers hebben zojuist een informatiemail ontvangen over hun reservering. 

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van The Melodies of Spring and Hope van NPKA.


 

Update 17 mei 2021:

De kaartkopers van shows van woensdag 26 mei tot en met dinsdag 1 juni 2021 hebben zojuist per mail meer informatie ontvangen over de status van hun reservering.

LET OP; deze geldt NIET voor de reserveringen voor Nieuw Podium Klassiek Almere, het Gooiland Theater en FIGI Zeist. Deze kaartkopers ontvangen daar apart bericht over. 

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van voorstellingen van 26 mei t/m 1 juni 2021. 
Update 12 mei 2021:

L.O.L. Suprise LIVE! in MAINSTAGE Den Bosch en in het RAI Theater in Amsterdam worden verplaatst van augustus 2021 naar oktober 2021. De kaartkopers hebben zojuist per mail en SMS meer informatie ontvangen over de status van hun reservering.

Let op; de voorstellingen in Den Haag op 12 september 2021 blijven staan op de huidige datum.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van L.O.L. Surprise Live! in MAINSTAGE op zondag 15 augustus 2021. Deze is verplaatst naar zondag 3 oktober 2021.
 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van L.O.L. Surprise Live! in het RAI Theater op zondag 22 augustus 2021. Deze is verplaatst naar zondag 31 oktober 2021. 

Update 10 mei 2021:

La Bohème - Puccini in het Gooiland Theater wordt verplaatst naar dinsdag 8 maart 2022. De kaartkopers hebben zojuist per mail en SMS meer informatie ontvangen over de status van hun reservering.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van La Bohème in het Gooiland Theater in Hilversum.

   

Update 4 mei 2021:

Titus & Fien in het RAI Theater wordt verplaatst naar 18 september 2021. De kaartkopers hebben zojuist per mail en SMS meer informatie ontvangen over de status van hun reservering.

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Titus & Fien in het RAI Theater.


Update 3 mei 2021:

De kaartkopers van shows van woensdag 12 mei tot en met dinsdag 25 mei 2021 hebben zojuist per mail meer informatie ontvangen over de status van hun reservering.

LET OP; deze geldt NIET voor de reserveringen voor Nieuw Podium Klassiek Almere, het Gooiland Theater en FIGI Zeist. Deze kaartkopers ontvangen daar apart bericht over. 

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van voorstellingen van 12 mei t/m 25 mei 2021.  

Update 19 april 2021:


De volledige tournee van de Vreemde Kostgangers is, door de ziekte van George Kooymans, volledig geannuleerd. De kaartkopers ontvangen hun geld retour. Ze hebben zojuist een informatiemail + SMS ontvangen over hun reservering. 

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van de Vreemde Kostgangers. 

Update 16 april 2021:


Het optreden 'Sextet van prominente Nederlandse musici' van Chamber Music Weesp in de van Houtenkerk is verplaatst van vrijdag 7 mei 2021 naar zaterdag 3 juli 2021. De kaartkopers hebben zojuist een informatiemail ontvangen over hun reservering. 

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van het concert van WCMF in Weesp. 

Update 15 april 2021:


De kaartkopers van de shows van Waylon, Rob de Nijs, Tineke Schouten, Rolf Sanchez, Buurman & Buurman, Stef Bos, Og3ne, Kamphues & Doornbos, Glennis Grace, HAEVN en Suzan & Freek in het SCALA Theater hebben zojuist een updatemail ontvangen over hun reservering. 

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van bovenstaande shows in het SCALA Theater. 

Update 14 april 2021:


Het Pauperparadijs wordt verplaatst naar de zomer van 2022. De kaartkopers hebben zojuist een informatiemail + SMS ontvangen over hun reservering. 

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Het Pauperparadijs in Veenhuizen.

 

Boef en Nick & Simon in het SCALA Theater worden ook verplaatst. De nieuwe datum volgt nog. De kaartkopers hebben zojuist een informatiemail + SMS ontvangen over hun reservering. 

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van Boef en Nick & Simon in het SCALA Theater.De kaartkopers van shows van woensdag 21 april tot en met dinsdag 11 mei 2021 hebben zojuist per mail meer informatie ontvangen over de status van hun reservering.

LET OP; deze geldt NIET voor de reserveringen voor het SCALA Theater, Nieuw Podium Klassiek Almere, het Gooiland Theater en FIGI Zeist. Deze kaartkopers ontvangen daar apart bericht over. 

 • Klik hier voor de mail verzonden naar de kaartkopers van voorstellingen van 21 april t/m 11 mei 2021.