Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp-main

Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp

Overvloed

Cabaret

THEATER HEERLEN - LIMBURGzaal
Normaal tarief
Sterrang: € 19,50
Rang 1: € 19,50
Rang 2: € 17,00
Wensenlijst Bestel

Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp - Overvloed

Cabaret, klimaat en wetenschap in de blender voor een blik in de toekomst.

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken? Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt? 

In een tijd waarin het ene alarmerende rapport over het klimaat het andere opvolgt, bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. In de voorstelling Overvloed doen ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender. De uitkomst is een theatervoorstelling die je meeneemt in hun verbeelding van de toekomst. Met humor maken ze duidelijk wat de gevolgen van klimaatverandering zijn.

Sjoerd & Patrick 

Sjoerd Groeskamp is wetenschapper bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Hij is expert op het gebied van turbulentie in de oceaan en wordt door media vaak gevraagd om commentaar te geven op nieuws over oceanen, zeespiegelstijging en klimaatverandering. 
Cabaretier Patrick Nederkoorn schrijft voor Spijkers met Koppen en maakte vijf cabaretprogramma’s. Hiervoor werd hij genomineerd voor de Neerlands Hoop en Poelifinario en won hij de Annie M.G. Schmidtprijs.  

Actueel bij PLT