Kalender

Vandaag in het theater

Sandra van Nieuwland | Muziek
za 01-11-2014 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof, Maastricht

Meer info »
Tineke Schouten – gewoon DOEN! | Cabaret
za 01-11-2014 20:15 uur
Theater De Voorveghter, Hardenberg

Meer info »
Moeder, Ik Wil Bij De Revue | Musical
za 01-11-2014 20:00 uur
Beatrix Theater, Utrecht

Meer info »
Hans Klok The New Houdini | Show
za 01-11-2014 20:15 uur
Theater Castellum, Alphen aan den Rijn

Meer info »
Soldaat van Oranje - De Musical | Musical
za 01-11-2014 14:00 uur
De Theaterhangaar, Katwijk (bij Leiden)

Meer info »
Deel deze pagina:

Aspects of love: Geen mens leeft liefdeloos

Maasland, 12-09-2012

Geen mens leeft liefdeloos

Op 11 september vond de perspresentatie plaats van de eerste Stage Entertainment productie die dit seizoen in première zal gaan: Aspects of Love.  De voorstelling 'Aspects of Love' is vanaf 22 september in verschillende Nederlandse theater te zien. Klik hier voor kaarten voor de musical 'Aspects of Love'.

Hoofdrolspelers Lone van Roosendaal, Ernst Daniel Smid, Maaike Widdershoven en René van Kooten spraken met veel passie over hun rol in Aspects of Love en zongen onder andere een stuk van het bekendste nummer van de musical ‘Wie begrijpt wat liefde is’, de vertaling van het bekende lied: ‘Love changes everything’.

De acteurs kregen ook gelegenheid om te vertellen wat het stuk voor hen betekent en gaven een eigen interpretatie van hun rol.
Ernst Daniel Smid vertelt over zijn karakter George; “George is een aanhanger van de vrije liefde. Zijn motto is; ‘Geef en neem, leef en biecht’. Hij is in shock als hij ineens een ander soort liefde ervaart als hij vader wordt. Na de geboorte van zijn dochter heeft hij een hele andere kijk op de liefde.” Ernst noemt de musical een ‘fenomenale reis door verschillende emoties’.

Lone van Roosendaal speelt de rol van Rose. Volgens Lone voelt Rose zich vaak alleen, hierdoor raakt zij verzeilt in vluchtige contacten. Ze wisselt vaak van partner omdat ze eigenlijk niet op eigen benen kan staan.


Maaike van Widdershoven speelt de minnares van George. Ze speelt een sterke vrouw die zich erg verbonden voelt met George. Toch vraagt ze zich vaak af ‘Is dit het nou?’. Volgens Maaike heeft Andrew Loyd Webber zijn ziel en zaligheid in dit stuk gelegd. Je wordt er echt in meegesleept.

René van Kooten vertelt dat hij het vooral bijzonder vind dat alle soorten liefde zijn vertegenwoordigt in de musical. Vaderliefde, Eerste Liefde, Onmogelijke Liefde, Echte Liefde en ga zo maar door..
Op de vraag of René zich kan identificeren met het verhaal is hij vrij duidelijk. “Iedereen heeft wel ervaringen in de liefde. Of deze nou goed of slecht zijn, iedereen krijgt er mee te maken. Je kunt uit de musical dus echt stukken halen die jij zelf misschien ook wel hebt meegemaakt. Alle aspecten van de liefde komen voorbij. Dat is bijzonder.”
“Drie maanden geleden had ik een stuk minder te vertellen over het verhaal”, aldus René. “Ik begreep toen nog niet hoeveel aspecten van liefde er in het verhaal zitten. Het is een mooi en herkenbaar liefdesverhaal zonder dat het een moraal op wilt leggen. Soms maken de personages keuzes die onbegrijpelijk zijn maar dat maakt het verhaal wel ‘echt’.”

Aspects of Love is de eerste musical van Andrew Lloyd Webber na The Phantom of the Opera. Aspects of Love was nog nooit eerder in Nederland te zien en wordt gezien als één van de meest intrigerende en persoonlijke composities van Andrew Lloyd Webber.

Soldaat van Oranje - De Musical viert vierjarig bestaan

30-10-2014

Vandaag precies vier jaar geleden ging Soldaat van Oranje - De Musical in première in de TheaterHangaar in Katwijk. Sindsdien wordt elke voorstelling voor een uitverkochte zaal gespeeld. Inmiddels zagen ruim 1,4 miljoen bezoekers de voorste...
Lees verder »

Extra afscheidsvoorstelling Hij Gelooft in Mij

16-10-2014

De meest bekroonde musical Hij Gelooft in Mij stopt definitief over twaalf weken, op 4 januari 2015. Dit besef heeft geleid tot een run op de laatste kaarten. Daarom is er een extra voorstelling ingelast op dinsdag 2 december.
Lees verder »

Meer »

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief